Φυτά γλυκοπατάτας

Φυτά γλυκοπατάτας

Οι Ρίζες είναι το σημαντικότερο μέρος του φυτού, δεδομένου ότι αποτελούν τον κυριότερο αντικείμενο της καλλιέργειας.

Ρίζες κονδυλώδεις  ( ψευδείς κόνδυλοι ) που είναι τρυφεροί αλευρώδης, ζαχαρώδης . και μαζί τους βρίσκονται  οι συνήθεις ρίζες.
Οι ρίζες είναι άφθονες και διακλαδωμένες, παράγοντας διάφορους ψευδείς μορφών κονδύλων σε σχήματα και χρώματα (ανάλογα με την ποικιλία), το εσωτερικό του καρπού είναι εξαιρετικό όμορφο, με γλυκιά, αρωματική σάρκα ,πλούσια σε άμυλο, με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτίνη και βιταμίνη C, καθώς και ένα σημαντικό μέρος πρωτεϊνών.

Το βάρος των ψευδών κονδύλων είναι μεταξύ 500 γραμμάριων και 6 κιλών? μπορούν να είναι υγρού πολτού   (μαλακώνουν με το μαγείρεμα , δεδομένου ότι παράγουν μαλτόζη) ή ξηρού πολτού (δεν παράγουν μαλτόζη).

Μίσχοι  λεπτή, μακριοί  (μεταξύ 1 έως 6 m), με χρώμα πράσινο ποικιλόχρωμο, με μωβ στίγματα επι των οποίων είναι διατεταγμένα εναλλάξ φύλλα, μεσαίου μεγέθους, χλωρά με χρώμα το σκούρο της ελιάς, μερικές φορές με μοβ κηλίδες, και μορφή δεμένη ή σαν λοβοί.
Τα λουλούδια είναι συνήθως μοναχικά, με χρώμα ροζ προς το μπλε, φέρουν 5 σέπαλα και 5 στήμονες και μια άνω ωοθήκη 2-4 καρπόφυλλων, με λοβοειδή στίγμα.

Ο καρπός είναι στρογγυλή κάψα, συνήθως δυο οφθαλμών σαν της καστανιάς, με σπόρους υπό γωνία, άτριχος, επίπεδος στην μία πλευρά και κυρτός από την άλλη.
Οι βολβοί καταναλώνονται μαγειρεμένοι, σαν γλυκά πιάτα η αλμυρά και ειδικά ψημένα ή στον φούρνο.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΣΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

                   ΣΤΟ PDF

               

Ποσότητα:
Ask Product Question
* Το Όνομα σας:
* Email:
Σχόλιο:
Συναινώ στην επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων τα οποία μας αποστείλατε, και η εταιρεία μας θα επεξεργαστεί αυτά συμμορφούμενη στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, αποκλειστικά στην έκταση και για το σκοπό που εσείς ορίζετε με το αίτημά σας και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Επίσης, συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Περαιτέρω, η τήρηση αρχείου της αλληλογραφίας και των προσωπικών δεδομένων σας λαμβάνει χώρα σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας μας, όπως αναρτάται στον ιστότοπό μας.  
Ολοκλήρωση