Κατηγορίες

Ιστορία

 1. Αρχική
 2. Ιστορία

                                                                                                   
                                                                                                                          

Fomesa Fruitech, μια μάρκα με ιστορία

Η  FΟΜΕSA FRUITECH  γιόρτασε στις 23 Μαΐου την 65η επέτειό της, ως κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως μετά τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών.  Με μεγάλη χαρά εορτάζουμε μαζί σας  την 65η επέτειό μας και σας ευχαριστουμε ειλικρινά για όλη την υποστήριξη και τη συμβολή σας στην ανάπτυξη της FOMESA. Ένα επιχειρηματικό έργο του οποίου η ιστορία χρονολογείται από τις 23 Μαΐου 1955 με μια κάθαρh φιλοσοφία εξυπηρέτησης των πελατών μας.

Στη FOMESA FRUITECH είμαστε ειδικοί στη μετά τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών εργαζόμενοι για τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων και την  βιώσιμη ανάπτυξη,  βελτιώνοντας την ασφάλεια των τροφίμων, με πλήρη συμμόρφωση  στους υπάρχοντες αυστηρούς υγειονομικούς κανονισμούς.

 

Μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ,εκείνα τα αρχικά κριτήρια του επαγγελματισμού, της δέσμευσης, του ενθουσιασμού και του κινήτρου εξακολουθούν να είναι η κινητήρια δύναμη μας και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τεχνολογικές και καινοτόμες λύσεις, δια μέσω της δικής μας πρότασης με  αξία  βασιζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες όπως τα προϊόντα , τον εξοπλισμό και  των υπηρεσιών εξατομικευμένων στενών συμβουλών που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών, που μας οδήγησε   λόγο καταγωγής μας ως εταιρεία της Βαλένθια-Ισπανίας να παρέχουμε υπηρεσίες στα συσκευαστήρια  παραγωγής και συσκευασίας των εσπεριδοειδών  της Κοινότητας της Βαλένθια, αποκτώντας εν συνεχεία τις εταιρίες  BRILLOCERA και BROGDEX,  δύο εταιρείες αναγνωρισμένου κύρους και μακράς καινοτόμου παράδοσης στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών , οι οποίες ενίσχυσαν την προσφορά μας, καθιστώντας τη FOMESA FRUITECH ένα σημείο αναφοράς μετασυλλεκτικά  σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο με παρουσία στις  κύριες χώρες παραγωγής εσπεριδοειδών του μεσογειακού τόξου, έχοντας τη δική μας  θυγατρική στην Ελλάδα FOMESA ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ , περνώντας  από τη Νότια Αφρική  και την Κεντρική Αμερική, με μια εταιρική επένδυση κατασκευής δικών μας  προϊόντων στην Ουρουγουάη και  επέκτασή μας στην Αφρική και την Ασία. Συντοχρονος έχουμε επεκταθεί  σε άλλες καλλιέργειες, όπως Λωτούς , Φρούτα με μεγάλο κουκούτσι (πυρηνόκαρπα)  , Μήλα Αχλάδια, Αβοκάντο , Πατάτες, Λαχανικά κ.λ.π.

Συνεχής καινοτομία στις επεξεργασίες μετά τη συγκομιδή

 

Μας  ευχαριστεί πλήρως να μοιραστούμε μαζί σας ορισμένες καινοτομίες που έχουμε επιτύχει αυτά τα 65 χρόνια, καθώς ήμασταν οι πρωτοπόροι στην εισαγωγή στην Ευρώπη του κεριού εσπεριδοειδών, FLAVORSEAL PROTECTED το οποίο θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου  σε FRUITSEAL και χάρη στην ανυπομονησία μας να το βελτιώσουμε και να προσφέρουμε λύσεις αξίας στην αγορά, δημιουργήσαμε  τη σειρά επικαλύψεων  WATERWAX  μια σειρά προϊόντων τεχνικά εγγυημένων και αποδεδειγμένων καλύψεων με βάση το νερό για τον έλεγχο της απώλειας βάρους, τη βελτίωση της εμφάνισής , την αύξηση της λάμψης και την καθυστέρηση της γήρανσης, παρατείνοντας την διάρκεια εμπορική ζωής των φρούτων. .

Το μυκητοκτόνο FRESHGARD ήταν η προέλευση αυτού που σήμερα είναι η σειρά των μυκητοκτόνων FRUITGARD.

Συμβατικά, μυκητοκτόνα ασφαλή, αποτελεσματικά και εγγυημένα για τον  έλεγχο των κύριων παθογόνων μετά τη συγκομιδή, τα οποία αντιπροσώπευαν μια επανάσταση σε εμπορικό επίπεδο για τη βιομηχανία εσπεριδο-καλιεργειας της  Βαλένθια και όχι μόνον επιτρέποντας την ασφαλή εξαγωγή και παράταση του χρόνου εμπορίας για τις διάφορες ποικιλίες.

 Η σειρά καπνογόνων μυκητοκτόνων  FRUITFOG σε δοχεία ήταν μια επανάσταση, καθώς σας επιτρέπει να προστατεύσετε τα φρούτα εντός του θαλάμου και να απολυμάνετε τους άδειους πριν την εισαγωγή των φρούτων ανά πάσα στιγμή, γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς την ανάγκη χειρονακτικων χειρισμών, χωρίς κατανάλωση νερού ή ενέργειας και χωρίς δημιουργία αποβλήτων.

 Όμως, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών για προϊόντα χωρίς υπολείμματα και τις ανάγκες των πελατών μας, αναπτύξαμε παράλληλα τη σειρά δοχείων καπνού GREENFOG με βάση πρόσθετα τροφίμων. Εφαρμόζοντας  λύσεις μετά τη συγκομιδή χωρίς υπολείμματα, πρωτοπορόντας με την  σειρά GREEN LINE, η οποία αποτελεί το ευρύτερο, πιο αποτελεσματικό, βιώσιμο και εγγυημένο προϊόν  στην αγορά και επιτρέπει στους πελάτες μας να εμπορεύονται τα φρούτα τους προσθέτοντας μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με τις μέγιστες εγγυήσεις  στην αγορά, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, υποστηριζόμενα από επιστημονικά δεδομένα και ρυθμιζόμενα από τους ισχύοντες κανονισμούς, με αρκετές πιστοποιημένες λύσεις ως προμήθειες  για τη οικολογική γεωργία.

  Και πιο πρόσφατα με την εισαγωγή των φυτορυθμιστών, FYSIUM  1MCP για τη συντήρηση των μήλων και το TOPPER, το οποίο είναι το πρώτο εγκεκριμένο προϊόν στην Ευρώπη που ελέγχει την πτώση του κάλυκα στα εσπεριδοειδη μετά τη συγκομιδή

 

Εξοπλισμός και συστήματα για εφαρμογή, δοσολογία και έλεγχος.

  Ο δεύτερος πυλώνας της δραστηριότητάς μας είναι ο εξοπλισμός και τα συστήματα Εφαρμογής, Δοσολογίας και Ελέγχου που αναπτύσσει και βελτιώνει το τεχνικό μας τμήμα  και η ομάδα μας SAT ( τεχνική υποστήριξη συσκευαστηρίων ).

 Τα μηχανήματα είναι ανθεκτικά, ακριβή, αξιόπιστα και  χαμηλής συντήρησης. Όλες οι εξελίξεις μας στοχεύουν στη διασφάλιση της ποιότητας και την ακρίβεια των μετασυλλεκτικών εφαρμογών .

 Ήμασταν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη της μηχανής καμπίνας Drencher για τη θεραπεία με μυκητοκτόνα  κατά την είσοδο των φρούτων και στον αυτοματισμό των συστημάτων δοσολογίας και ελέγχου των θεραπειών όπως το VARIDIP  για επεξεργασίες  θεραπείες σε  Drencher και το  VARILINE για επεξεργασίες στην γραμμή το οποίο εξελίχθηκε σε VARILINE OPTICAL CONTROL, με τεχνητό σύστημα όρασης.

 Ο εξοπλισμός επεξεργασίας υπολειμμάτων στο νερό από τα απόβλητα , συστήματα αποκατάστασης υγρών  με τη μέθοδο DUPLEX.

 Στον έλεγχο των θαλάμων αποπρασινισμού  και του εξοπλισμού για την ωρίμανση  όπως το FRUITCONTROL BRICAM και το DATALINE, για εγγραφή και εμφάνιση των κύριων παραμέτρων του ψυκτικού θαλάμου (αποθήκης)  .

Η τελευταία μας εξέλιξη, ενόψει της τρέχουσας ανάγκης για αύξηση της απολύμανσης σε χώρους εργασίας λόγω της κρίσης στην υγεία που προκλήθηκε από το COVID-19, είναι το σύστημα DESPRAY-DA, μια φορητή μονάδα που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση  απολύμανσεων.

 

Εξυπηρέτηση πελατών και συμβουλές

 

 Ο τρίτος πυλώνας στην πρόταση  μας είναι η εξυπηρέτηση και η συμβουλή στους πελάτες μας για την  ανάλυση υπολειμμάτων , συμβουλές για τις καλύτερες θεραπείες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες για κάθε πελάτη και της αγοράς που προορίζονται  τα φρούτα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία.

 Έλεγχος με κάμερες  και μελέτες περιβαλλοντικής και επιφανειακής μόλυνσης, με στόχο την ελαχιστοποίηση του επιπέδου των παθογόνων (βακτήρια, μύκητες, ...) και την αποφυγή απωλειών   λόγω σήψης.

  Αλλά το να επιτύχει μια εταιρεία να γίνει  65 ετών δεν είναι εύκολο έργο και η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μας, αλλά και όλων των ανθρώπων που όλη αυτή την περίοδο έχουν αφήσει το στίγμα τους  σε αυτό το έργο ως πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες και φυσικά όλοι οι  εργαζόμενοι, οι οποίοι με τον επαγγελματισμό, την προσπάθεια, την επιμονή και την αφοσίωσή τους συνέβαλαν στο να καταστήσει την  FOMESΑ FRUITECH  κορυφαία εταιρεία στον τομέα της μετά την συγκομιδή φρούτων και λαχανικών παγκοσμίως.

 

                                                                                            

                                                                                     Υπηρεσία τεχνικής βοήθειας, μηχανοκίνητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας,

                                                                                                             αφού προγενέστερα ταξίδευαν με ποδήλατο, τρένο και λεωφορείο

 

                                                                                                                      

 

Η FOMESA ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ θυγατρική της FOMESA FRUITECH  έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη αυτή εταιρεία  τον Σεπτέμβριο του 1989  και δραστηριοποι­είται στην Ελλάδα ως νομικό πρόσωπο, με σκοπό να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της μητρικής της βοηθώντας για την καλύτερη παρουσίαση των Ελληνικών φρούτων και λαχα­νικών στη  εσωτερική αλλά και στις διεθνείς αγορές. Γνωρίζοντας τους κανόνες των αγορών αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τα Ελληνικά προϊόντα μπορούν να πουληθούν μόνο όταν συνδυάζουν άριστη ποιότητα σε ελκυστικές συσκευασίες και τιμές.

Η FOMESA ΕΛΛΑΣ  εγγυάται την συντήρηση και την εξαιρετική παρουσία των φρούτων σας  με τα  αξιόπιστα  προϊόντα της, τα οποία αφορούν  τη μετά την συγκομιδή επεξεργασία.

Η μεγάλη γκάμα υδατοδυαλυτών κεριών μας,  WATERWAX προσαρμοσμένη σε διαφορετικές καλλιέργειες όπως : Εσπεριδοειδή, Αβοκάντο, Μάνγκο, Μήλο, Πεπόνι, Καρπούζι, κλπ,  τα οποία βελτιώνουν  την εμφάνισή , αυξάνουν  τη λάμψη , βοηθούν στην συντήρησή  τους,  αποφεύγοντας την απώλεια βάρους τους, καθυστερώντας τη γήρανση και παρατείνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπορική ζωή των προϊόντων .

Επιπλέον, προσφέρουμε  μια σειρά ειδικών κεριών  για τον Αποπρασινισμό και συντήρηση σε ψυκτικούς θαλάμους, την αποστολή σε μακρινούς προορισμούς, ειδικό κερί για Vegans , και τέλος το μη υδατοδυαλυτό κερί μας, FRUITSEAL UE που στεγνώνει άμεσα χαρίζοντας έξτρα γυάλισμα στους καρπούς .

 

Επιπλέον η FOMESA ΕΛΛΑΣ  σας παρέχει τις ποιο αξιόπιστες λύσεις για:

 

   1) την απολύμανση των θαλάμων και γενικά χώρων που αποθηκεύονται – συντηρούνται φρούτα  και λαχανικά με τα ειδικά   απολυμαντικά δια υγρής (STERIBOX AC) και στεγνής μεθόδου      (FRUITFOG AC),

2 ) την προστασία των εσπεριδοειδών, μήλων και αχλαδιών  με τα εγκεκριμένα μυκητοκτόνα της JANSSEN PMP , δια υγρής (FUNGAZIL-imazalil και PENBOTEC - pyrimethanil) και στεγνής μεθόδου με Καπνογόνο FRUITFOG- I (imazalil).

3) την συντήρηση των μήλων με το νέο της προϊόν μας  ,το FYSIUM - 1MCP της JANSSEN PMP.

 

 

Η FOMESA ΕΛΛΑΣ επίσης συνεργάζεται όλα αυτά τα χρόνια με τους μεγαλύτερους οίκους στον τομέα τους:

 

 1. Με την DAUMAR SA, στην εμπορία μηχανημάτων και  υλικών συσκευασίας προσφέροντας στην ελληνική αγορά και όχι μόνο : πλεκτά Δίχτυα συσκευασίας όλων των τύπων και των χρωμά­των, ταινίες συσκευασίας κατασκευασμένες από HDPE και PP , θερμoγραφικές ετικέτες, τσέρκια μεταλλικά κλειστικών διχτύων κλπ.

 

 1.  Με την NOPLEX SL του INTERMAS GROUP, στην εμπορία  διχτού με χαρτόνι για επικάλυψη ξυλοκιβωτίων, χαρτοκιβωτίων κλπ.

 

 1. Με την GUEROLA SA προσφέροντας:  θερμόκολλες συγκόλλησης  χαρτοκιβωτίων , παραφίνες  για φυτώρια αμπελουργίας και παρεμφερής χρήσης, και γενικά  θερμοκόλλες για όλες της χρήσης στην βιομηχανία.

 

 1. Με την εταιρεία TR TURONI SA, στην εμπορία οργάνων μέτρησης ,φίλτρων και κοκκιδίων απορρόφησης του αιθυλενίου και καθαρισμού του αέρα που αφορούν την ανάπτυξη και την υγεία των φρούτων και λαχανικών, όπως καλιμπραδόρους, ρεφρακτόμετρα, πενετόμετρα κλπ.

 

 1. Με την εταιρεία   DELTATRAK  SL, στην εμπορία καταγραφικών θερμοκρασίας, ψηφιακών και αναλογικών καθώς επίσης και οργάνων που έχουν  σχέση με την διακίνηση τροφίμων.

 

 1. Με την εταιρεία OZONO TECHNOLOGY SL , από το 2006 έχει τοποθετήσει σε ολή την Ελληνική επικράτεια καθώς και στις βαλκανικές χώρες μηχανήματα παραγωγής όζοντος που αποδεδειγμένα έχουν τέλεια αποτελέσματα στη συντήρηση των φρούτων και λαχανικών με εγκατεστημένες αρκετές μονάδες.   

 

 1. Με την εταιρεία BOIX SA στο τομέα μηχανημάτων για  την διαμόρφωση και συγκόλληση  χαρτοκιβωτίων.

 

 1. Με διάφορα φυτώρια της Ισπανίας όπως:
 • VIVEROS GRAJERA: για φυτά αβοκάντο και μύρτιλλων,
 • VIVEROS HERNADORENA: για φυτά αμυγδάλου, βερίκοκου, λωτών, νεκταρινιών ροδάκινων κλπ.,
 • VIVEROS SANTANA  : για φυτά γλυκοπατάτας,
 • PLANTAS CONTINENTAL: για φυτά ελιάς
 • Φυτώρια φράουλας

 

Όλες αυτές οι δραστηριότητες της FOMESA ΕΛΛΑΣ προσφέρονται προς τους πελάτες της από μια ομάδα εκπαιδευμένων και έμπειρων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή κοντά στον επαγγελματία.

Η εμπειρία μας , φροντίζει πάντα τις ανάγκες των πελατών της ,προσφέροντας  υπηρεσίες και  προϊόντα, που πληρούν την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ νομοθεσία, φέροντας τις ανάλογες εγκρίσεις (Υ.Α.ΑΤ., Ε.Ο.Φ. ΚΑΙ Γ.Χ.Κ.) .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να φτάσουμε εδώ και να σας ζητήσουμε να μείνετε δίπλα μας, για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί σε αυτήν τη διαδικασία συνεχούς βελτίωσης.

 

 

 

 ..
Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ιστορία