Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ

Posted by fomesahellas 02/08/2022 0 Comment(s)

 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

 Dani Tormo. Fomesa Fruitech

 

 

Τα εσπεριδοειδή, όταν φτάνουν στο συσκευαστήριο , έχουν συνήθως σκόνη, χώμα, φυτικά υπολείμματα, έντομα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και σπόρια μυκήτων. Η επεξεργασία  στην μηχανή προ απολύμανσης  DRENCHER,  πριν την προώθησή τους στην γραμμή διαλογής και συσκευασίας, δεν εξαλείφει μεγάλο μέρος αυτών των ουσιών , οι οποίες , αντίθετος , παραμένουν προσκολλημένες  στον εξωτερικό φλοιό των φρούτων.

 

  Επομένως, είναι απαραίτητο, κατά την ανατροπή  των φρούτων  στη γραμμή διαλογής συσκευασίας, να πλένονται   σωστά οι καρποί  και να αφαιρείται η  βρωμιά που προέρχεται από τον αγρό, καθώς και την μείωση της συγκέντρωσης φυτό προστατευτικών

( υπολειμμάτων από τα σκευάσματα ) που εφαρμόζονται πριν τη συγκομιδή.

 

 Με το πλύσιμο πρέπει επίσης να απαλλαγούν από τα υπολείμματα σάπιων φρούτων που έχουν προσκολληθεί στον εξωτερικό φλοιό  του φρούτου που  εκτός από το λέρωμα  της γραμμής, μας εμποδίζουν να επεξεργαστούμε  και να κερώσουμε σωστά τα φρούτα.

 

  Ομοίως, είναι απαραίτητο να πλένονται  πολύ καλά τα φρούτα με στόχο την  αφαίρεση   του φυσικού  κεριού με αποτέλεσμα  την  βελτίωσης  της  εφαρμογή μιας επικάλυψης μετά τη συγκομιδή.

 

 

 

Είναι βασικό να δοσομετρούμε  σωστά τα προϊόντα. Για να γίνει αυτό, οι δοσομετρικές αντλίες πρέπει να ελέγχονται περιοδικά. Είναι επίσης σημαντικό να αλφαδιάζονται σωστά τόσο ο αναδευτήρας  όσο και η σωλήνα σταγόνας, διαφορετικά ο αφρός δεν θα φτάνει παντού.

Υπάρχουν μέρη του πλυντηρίου όπου τα φρούτα τείνουν να σταματούν περισσότερο με  αποτέλεσμα, να δημιουργείται  υπερβολικά πολύς αφρός. Προσπαθήστε να εκτρέψετε τα φρούτα από αυτές τις περιοχές με τη χρήση φυσικών φραγμών  η να αποφύγετε τη συσσώρευση τους με την βοήθεια  του εξαγωγέα  φρούτων που διαθέτη η μηχανή  .

 Η FOMESA EΛΛΑΣ έχει στην γκάμα της  απορρυπαντικά προϊόντα που εφαρμόζονται,  περιλαμβάνουν μυκητοκτόνο (FOAMER) ή συντηρητικό τροφίμων (FRUITCLEANER-FP), η δοσολογία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη γιατί αυτά τα προϊόντα, εκτός από τον καθαρισμό, πρέπει να έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα επεξεργασίας. η οποία λαμβάνεται μόνο εάν χρησιμοποιούνται στις κατάλληλες δόσεις. Επιπλέον, διαθέτει πιστοποιημένο και εγκεκριμένο απορρυπαντικό για βιολογικές καλλιέργειες:  GREEN-CLEANER.

 

 Ξέπλυμα

Το ξέπλυμα  των απορρυπαντικών πρέπει να είναι πάντα τέλειο (το νερό δεν πρέπει  να λείπει ) γιατί η παρουσία του απορρυπαντικού θα κάνει το φρούτο να κολλάει και να είναι θαμπό. Πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος μεταξύ της εφαρμογής του απορρυπαντικού και του πλυσίματος ώστε να υπάρχει χρόνος επαφής του και επομένως καλή εφαρμογή και καλός καθαρισμός.

 

 

 

 

 

Αφήστε μας ένα σχόλιο